Перейти до основного вмісту
325

IT Boot Camp: LNTU & CHNU

В період з 8 по 10 квітня 2024 р. студенти та викладачі кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки ННІФТКН у складі делегації Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відвідали Луцький національний технічний університет і взяли участь у заходах IT Boot Camp: LNTU&CHNU. Упродовж цих днів учасники заходів отримали неймовірні емоції та незабутні враження від знайомства з історичними надбаннями прекрасного міста Луцьк, мали можливість поспілкуватися із студентською молоддю, зазирнути у світ науки та студентського дозвілля ЛНТУ, обмінятися досвідом, отримати нові знання та окреслити нові напрямки співпраці.

img_5img_5

img_6

Програма заходів IT Boot Camp: LNTU&CHNU була надзвичайно насиченою та продуктивною.

Початок візиту ознаменувався знайомством колективів обох університетів. Учасників IT Boot Сamp привітала ректор ЛНТУ Ірина Вахович, про освітні програми та можливості факультету комп’ютерних наук та інформаційних технологій розповіла декан Інна Кондіус, а історією, розвитком та перспективами ЧНУ поділилася заступник директора ННІФТКН Маргарита Рождественська.

img_4_1

img_8

Науковці ЛНТУ та ЧНУ взяли участь в обговоренні програм внутрішньої мобільності у межах галузей знань 12 Інформаційні технології та 17Електроніка, автоматизація та електронні комунікації. Основним спікером виступила начальник навчально-наукового центру ЛНТУ «Volyn Business Hub» Олена Вісин. Викладачі обох університетів обговорили освітні програми, що реалізуються в ЛНТУ та ЧНУ, поділилися думками щодо подальшої взаємодії у форматі освітніх обмінів. Зокрема, гаранти освітніх програм «Кібербезпека» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, запроваджених на кафедрі радіотехніки та інформаційної безпеки ЧНУ, Галина Ластівка та Петро Шпатар у змішаному форматі спілкування узгодили з представниками кафедри комп'ютерної інженерії та кібербезпеки ЛНТУ Наталією Чернящук та Сергієм Костючком напрямки розвитку ОП та подальшої співпраці щодо безпосередньої реалізації елементів внутрішньої академічної мобільності здобувачами освіти наших ЗВО в рамках спеціальності 125 – Кібербезпека та захист інформації. Гаранти освітніх програм магістерського рівня за спеціальністю 172 – Електронні комунікації та радіотехніка Маргарита Рождественська (ЧНУ) та Йосип Селепина (ЛНТУ) обмінялися досвідом, що вже мають наші ЗВО в плані академічної мобільності студентів, та визначили спільні точки подальшої взаємодії.  

img_4_2

Тим часом студенти ЧНУ (у візиті брали участь майбутні фахівці з кібербезпеки Олена Авасилоає, Станіслав Ковч, Марія Ленковська) мали можливість ознайомитися з інфраструктурою ЛНТУ, побачити навчальні аудиторії, лабораторії та їх обладнання, інноваційні хаби, оновлений спорткомплекс та вуличний лекторій, де були проведені інші передбачені програмою заходи.

img_2_2

Нікого не залишив байдужим візит на одне з найпотужніших підприємств Волині  – ТОВ «Mint Innovation», що функціонує на базі Modern Expo. Привітав гостей і побажав молоді працювати та рухатися вперед директор Modern Expo Петро Пилипюк. На підприємстві провели екскурсію для гостей, під час якої фахівці компанії презентували інноваційні розробки: «Ми створюємо рішення для розумної роздрібної торгівлі, розробляємо унікальне програмне забезпечення для ефективної роботи B2B екосистем та консультуємо з питань застосування технологій штучного інтелекту в бізнесі. Все з єдиною метою – оптимізація процесу покупки, зробити цей процес максимально зручним, гнучким та надійним». MINT проводить дослідження в сферах технологій AI, роботехніки, Big Data, IоT та їх безпеки.

Впродовж ІТ Boot Сamp студенти прослухали тематичні лекції семи луцьких та чернівецьких науковців в очному та дистанційному форматах:

- «Основи штучного інтелекту», доцент кафедри комп’ютерних наук ЛНТУ Юрій Лук’янчук;

- «Роль 5G в розвитку ІоТ», доцент кафедри електроніки та телекомунікації ЛНТУ Анатолій Ткачук;

- «Системи безпеки», доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ЛНТУ Тарас Терлецький;

- «Веб-фреймворк Flask», доцент кафедри комп'ютерних наук ЧНУ Дмитро Угрин;

- «Вступ до квантових комп’ютерів», завідувач кафедри програмного забезпечення комп'ютерних систем ЧНУ, професор Сергій Остапов;

- «Технології кластеризації та сегментації в Data Mining», доцент кафедри комп'ютерних систем та мереж ЧНУ Сергій Баловсяк;

- «Методи машинного навчання», доцент кафедри математичних проблем управління та кібернетики ЧНУ Світлана Антонюк.

img_2_3

За підсумками плідної взаємодії представники ЛНТУ та ЧНУ підписали угоду про внутрішню мобільність здобувачів освіти. Сторони домовилися спільно діяти з метою об’єднання зусиль щодо реалізації внутрішньої академічної мобільності учасників освітнього процесу у ЗВО-партнерах, зокрема, навчання здобувачів першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти за програмами академічної мобільності.

img_9

img_1

Тож сподіваємось, що такого роду співпраця матиме продовження, студенти та викладачі наших закладів спільно працюватимуть над розвитком як запроваджених освітніх програм, так і освітніх закладів у цілому.

 

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності