Перейти до основного вмісту
Зустріч

Розвиток і адаптація освітніх програм до нових умов – процес неперервний

 

У березні 2024 року на кафедрі радіотехніки та інформаційної безпеки НН ІФТКН ЧНУ у змішаному форматі  відбулася низка зустрічей здобувачів освіти ОПП «Кібербезпека» спеціальності 125 - Кібербезпека та захист інформації з представниками  робочої групи освітньої програми.

Під час цих зустрічей обговорювались специфіка підготовки майбутніх фахівців з кібербезпеки та напрямки розвитку спеціальності; було наголошено на тих знаннях та навичках, що будуть потрібні випускникам у подальшій професійній діяльності: як вони відображені в освітній програми і які зміни заплановано внести до ОП найближчим часом.

В рамках взаємодії зі здобувачами освіти стейкхолдери-члени робочої групи  провели майстер-клас на тему «Боти. Користь та захист від них». Зі студентами поділились знаннями та практичними навичками щодо виявлення аномальної поведінки веб-ресурсів, викликаної роботою ботів. Під час виступів значна увага була приділена важливим компонентам онлайн-безпеки веб-сайтів та компаній, яким вони належать. Впродовж заняття присутні мали змогу не тільки ознайомитись з механізмами створення такого автоматизованого програмного забезпечення, але й побачити реальний приклад пошуку ботів.

Студенти були дуже зацікавлені та висловили пропозиції щодо подальшого проведення занять такого типу.

В подальшому заплановані інші зустрічі майбутніх фахівців з кібербезпеки з професіоналами-практиками, що сприятиме глибшому розумінню здобувачами освіти обраної спеціальності та підвищенню їх мотивації, а також дозволить розробникам ОПП «Кібербезпека» повною мірою відобразити тенденції розвитку галузі і потреби ринку праці у відповідних компонентах освітньої програми.

op2 op3   op4  op6

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності