Перейти до основного вмісту
IDI Camp

Представники кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки взяли участь у першому оборонному хакатоні IDI Camp

23-25 вересня 2022 року у Києві за підтримки Державного концерну «Укроборонпром» відбувся перший оборонний хакатон IDI Camp. У заході взяли участь 200 інженерів, конструкторів та фахівців з ІТ у складі 50 команд. Спільно з військовими вони працювали над інноваційними рішеннями, які допоможуть здобути Збройним силам України технологічну перевагу над ворогом. Йдеться про електромагнітну зброю, обстеження та пошук мін і вибухонебезпечних предметів, протидію ворожим засобам РЕБ, мобільні радіолокаційні станції, БПЛА, системи відволікання та психологічного впливу тощо.

Читати далі
І. Д. Горбенко

Академічна співпраця кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки ЧНУ з представниками Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна

В рамках співпраці з провідними ЗВО України студенти та викладачі кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки ЧНУ взяли участь у серії лекцій, присвячених питанням прикладної криптології, яку провів знаний фахівець у сфері криптографічного захисту інформації та побудови сучасних захищених інформаційно-комунікаційних систем, професор кафедри безпеки інформаційних систем і технологій Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, доктор технічних наук І. Д. Горбенко.

Читати далі
CRDF Global в Україні

Співпраця в освітній сфері викладачів кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки в рамках міжнародного проекту CRDF Global в Україні

Попри складні умови, робота викладачів та науковців ЧНУ не зупиняється, а набуває нових форм і напрямків. Так, викладачі кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки вибороли право брати участь у проекті, присвяченому проблемам та особливостям викладання дисциплін з кібербезпеки у закладах вищої освіти України.

Читати далі
Ознайомча практика

Ознайомча практика студентів 125 групи

На базі нашої кафедри з 27 червня по 11 липня проведено ознайомчу практику в дистанційному режимі для студентів 125 групи. Під час практики студенти грунтовно ознайомилися із дистрибутивами Kali Linux та Ubuntu. Поглиблино вивчили роботу із командним рядком в зазначених системах. Опанували керування додатками в Linux. Навчилися розгортати власний Веб-ресурс для моніторингу стану системи.

Читати далі
Основи кібербезпеки для ОТГ

Основи кібербезпеки для ОТГ

Сьогодні, 4 червня, на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича стартує цикл навчально-практичних курсів «Основи кібербезпеки для ОТГ».

Читати далі
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності